Vinjett
Förstasidan Boken Tadeusz Cynkin Föreningen Länkar Kontakt För medlemmar

Föreningen Vita Vitalis

Den ideella föreningen Vita Vitalis bildades i mars 2013 för att ombesörja utgivningen av den svenska översättningen av Tadeusz Cynkins levnadsskildring Życie warte życia – Vita vitalis, på svenska Ett liv värt att leva. Boken kom från trycket i september 2013.

Kontakta oss om du vill bli medlem och hjälpa till att distribuera boken.

Föreningen Vita Vitalis grundades av
  • Roger Hansson (f.d. Interverbum och Translator Teknikinformation)
  • Rolf Oward (f.d. Interverbum och Translator Teknikinformation)
  • Kjell Rehnström (f.d. Interverbum; översättare från ett flertal slaviska språk)
  • Mats Staffansson (tidigare svensk ambassadör i Warszawa och Riga, numera stationerad i Skopje, som känt Tadeusz i cirka 30 år)
Föreningens stadgar finns här. Föreningen vill gärna ha fler medlemmar. Medlemsavgiften är 150 kronor. Målet är inte att utgivningen ska gå med vinst utan att täcka kostnaderna för utgivning och blygsam marknadsföring. Medlemmarna uppbär ingen ersättning för arbetet i föreningen.

Vi som grundade föreningen ville att han skulle få se sin bok i svensk tappning, vilket han också fick. Alla som vill bidra till att sprida Tadeusz bok är välkomna att gå med i föreningen och hjälpa till.
Eventuellt överskott av bokutgivningen kommer det att skänkas till Izabella Cynkin. En möjlighet är att använda överskottet för att finansiera ytterligare tryckning (förutom den initiala upplagan om 1000 exemplar).
Sidan uppdaterad 2014-12-11Aktuellt

(det senaste överst)
Bli medlem
Klicka här!


Vita Vitalis c/o Rolf Oward, Smedsgränd 2, 753 20  Uppsala
Tel  018 - 710 500
info@vita-vitalis.se